There are no translations available.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ,

alt

ΓΙΑ ΕΚΤΥΦΛΟΤΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!

 

 

Η οδοντίατρος Μαρία Χατζάκη αναλύει τις πλέον σύγχρονες μεθόδους της Αισθητικής Οδοντιατρικής, το ποια είναι η κατάλληλη  για κάθε περίπτωση και τι θα πρέπει να ζητήσουμε από τον γιατρό μας πριν κάνουμε οποιαδήποτε εργασία.

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΑΣ;

 

Η οδοντική λεύκανση (bleaching) με KTP Laser και χρήση λευκαντικού παράγοντα (υπεροξείδιο του υδρογόνου), χωρίς καμία επίπτω­ση στα δόντια και τα ούλα. Αν υπάρχουν στραβά δόντια, έντονα σφρα­γίσματα ή το χρώμα που προκύπτει με τη λεύκανση δεν ικανοποιεί, μπορούν να γίνουν teeth recountouring, bonding ή ακόμη και προ­κατασκευασμένες όψεις ρητίνης (direct veneers) ή όψεις πορσελάνης. Το bonding είναι μια σύγχρονη, ανώδυνη μέθοδος, όπου χωρίς να τρο­χίσουμε τα φυσικά δόντια μας, με μια μορφή γλυπτικής με τη χρήση ειδικών υλικών, σε μία μόνον επίσκεψη, μπορούμε να επέμβουμε στο σχήμα και το χρώμα των δοντιών μας. Έτσι, μπορούν με να αποκτήσουμε το επιθυμητό σχήμα, καλύπτοντας κενά, μεγάλες δυσχρωματικές εμφράξεις ή να αποκαταστήσουμε σπασμένα κοπτικά άκρα (teeth recontouring), να διορθώσουμε συγκλεισιακά προβλήματα, στραβά δόντια ή να καλύψουμε απονευρωμένα δόντια, όταν ο ασθενής δεν έχει τον χρόνο ή τη διάθεση να υποστεί κάποια ορθοδοντική θεραπεία.

 

Οι όψεις πορσελάνης δίνουν ένα μονιμότερο αποτέλεσμα, καθώς διορ­θώνουμε κάθε ατέλεια των οδοντικών τόξων προσφέροντας ένα dental face lift. Αποκαθιστούμε, δηλαδή, τα δόντια με τέτοιον τρόπο, ώστε να τα επαναφέρουμε στην αρχική κατάστασή τους διορθώνοντας και την κάθετη διάσταση και κάνοντας τα χείλη να φαίνονται πιο σαρκώδη. Στους καπνι­στές, μειώνουμε τις ρυτίδες του άνω χείλους, τονίζουμε τα ζυγωματικά και απαλύνουμε τις ρινοχειλικές αύλακες.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ;

 

Η τελευταία εξέλιξη της οδοντιατρικής τεχνολογίας λέγεται Ρομποτική Οδοντιατρική, CAD/CAM - CEREC, είναι το πιο διαδεδομένο σύστημα στον κόσμο και αποτελείται από δύο μέρη:

Ενα μηχάνημα ψηφιακής σάρωσης (CAD Software), με το οποίο, μετά το τρόχισμα των δοντιών, μπορούμε να πάρουμε μία φωτογραφία τους και μέσω του εξελιγμένου λογισμικού CEREC να σχεδιάσουμε ψηφιακά και μέσα σε 10 λεπτά την τελική αποκατάσταση, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της στοματικής κοιλότητας κάθε ασθενή. Το σύστημα έχει «προσομοίωση» που καθορίζει τη σχέση του με τα άλλα δόντια του οδοντικού φραγμού, τη σύγκλισή του και την αισθητική που θα του αποδώσουμε. Σ' αυτό το στάδιο, με τη βελτίωση του λογισμικού που έγινε τελευταία στο μηχάνημα (CEREC - Apollo), μπορούμε πλέον να παρου­σιάσουμε την τελική αισθητική αποκατάσταση στον ασθενή διορθώνοντας ή επισκευάζοντας οποιαδήποτε ατέλεια. Πετυχαίνουμε, έτσι, δυνατότητες αισθητικής τελειότητας, αφού ακόμη και σε δύ­σκολα περιστατικά είναι δυνατή η τροποποίηση χρώματος για τη μετέπειτα αισθητική αποκατάσταση.

Το δεύτερο μέρος του συστήματος είναι το κοπτικό μέρος, ένας «τόρνος» υψηλής ακρίβειας που κόβει και επεξεργάζεται τα ολοκεραμικά blocks, προσδίδοντας τελικό σχήμα και μορφή με βάση τις εντολές που του δώσαμε.

Οι αποκαταστάσεις που κάνουμε με το σύστημα CAD/CAM είναι ολοκεραμικές, δηλαδή χωρίς καθόλου μέταλλο, με πολλή υψηλή αντοχή, βιοσυμβατότητα, εφαρμογή, μακροβιότητα και αισθητική απόδοση. Μπορούμε να κατασκευάσουμε όλες τις θεραπείες και εφαρμογές της Αισθητικής Οδοντιατρικής. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι η παντελής απουσία μέτρων που προκαλούν δυσφορία ή τάση εμέτου στον ασθενή, η απόλυτη ακρίβεια και πιστότητα, η συμμετοχή του ασθενή στη δημιουργία του χαμόγελού του, αφού με τη δυνατότητα προσομοίωσης του επιθυμητού αισθητικού αποτελέσματος στην οθόνη CAD/CAM, πριν κατασκευαστεί, έχει τη δυνατότητα να το δει, να συζητηθεί και να τροποποιηθεί. Επιπλέον, χρειάζεται μία μόνο επίσκεψη, αφού το κοπτικό μηχάνημα τα κατασκευ­άζει σε 20 λεπτά. Μπορεί, επίσης, να γίνει άμεσα και γρήγορα «μακιγιάζ», δηλαδή απόλυτη εξατομίκευση του χρώματος της αποκατάστασης, δημιουργώντας το τέλειο αισθητικά και λει­τουργικά χαμόγελο.

INfO:www.hatzaki.com, Facebook: Dental Office, Youtube: Maria Hatzaki, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

ΠΗΓΗ : Close Up τεύχος Ιανουάριος 2014